وزیر خارجه عربستان وارد سوریه شد (۵ بهمن ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: به‌ جای امید به مذاکره بر توانمندی‌های داخلی تکیه کنید| ناکامی قطعی رژیم صهیونیستی در تحقق اهداف جنگ واکنش تهران به اقدام غیراخلاقی اخیر در رابطه با تعدادی از دانشجویان ایرانی در آذربایجان بازداشت و اخراج صد‌ها مهاجر از آمریکا (۵ بهمن ۱۴۰۳) بیشترین متقاضی دریافت شناسنامه تابعیت از مادر ایرانی در استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان‌رضوی است نماز جمعه هفته آینده تهران در حرم امام خمینی (ره) برگزار می‌شود پزشکیان: توافقنامه راهبردی ایران و روسیه نشان می‌دهد دو کشور قرار نیست تسلیم خواسته‌های زیاده‌خواهان شوند ادعای آکسیوس درباره محتوای مذاکرات دیپلمات‌های ایران و اروپا در ژنو ترامپ: در صورت توافق با ایران راه‌های اطمینان برای عدم دستیابی به سلاح هسته‌ای وجود دارد | ایران، داستان متفاوتی دارد ارتش رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان خارج نمی شود تصویب ۸۹ هزار میلیارد تومان اعتبار برای استان خوزستان حمله با سلاح سرد در ژاپن یک فوتی و دو مجروح بر جای گذاشت (۴ بهمن ۱۴۰۳) انفجار خودرو در شهر منبج سوریه با یک کشته و ۷ مصدوم (۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر نیرو وعده داد: بهبود وضعیت آب و برق در تابستان ۱۴۰۴ همسویی مجلس شورای اسلامی با گفتمان وفاق ملی دولت چهاردهم رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: انحصارطلبی بخش دولتی مانع رشد تعاون شده است انتقاد تند ترامپ به سیاستهای بایدن: هزاران قاتل و تروریست در آمریکا حضور دارند عارف: راه رشد اقتصادی از میدان‌داری بخش خصوصی می‌گذرد ترامپ حفاظت فیزیکی پمپئو و برایان هوک را لغو کرد بیانات رهبر انقلاب در دیدار عوامل برگزاری کنگره شهدای کاشان+ویدئو نگاهی به اهمیت سفر سید عباس عراقچی به کابل ربیعی: به اصلاحات سخت اقتصادی و حضور در اقتصاد جهانی نیاز داریم پزشکیان: در مملکت اگر من و شما بیل نزنیم با امضا چیزی درست نمی‌شود همتی: با همکاری بانک‌ها و بیمه‌ها مشکل کمبود سرانه آموزشی را حل می‌کنیم ویدئو| پزشکیان: هر امضایی بخواهید می‌دهم که بی‌عدالتی را حل کنید اما پول ندارم بدهم ماجرای پذیرش فرجام‌خواهی توماج صالحی از سوی شهید رازینی چه بود؟ مجمع نمایندگان استان، پشتوانه اندیشه‌ورزی دستگاه‌های اجرایی | آیین اختتامیه اجلاس هم‌اندیشی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی برگزار شد+ویدئو پرونده قضایی برای سرقت میلیون‌ها لیتر سوخت هواپیما در بندرعباس تشکیل شد
سرخط خبرها

خطیب‌زاده: نیازی به مذاکره با آمریکا نیست | ۱+۴ اقدامات مثبتی در مذاکرات وین در پیش گرفته است

  • کد خبر: ۶۳۵۷۴
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۸
خطیب‌زاده: نیازی به مذاکره با آمریکا نیست | ۱+۴ اقدامات مثبتی در مذاکرات وین در پیش گرفته است
سخنگوی وزارت امورخارجه ایران تاکید کرد که هیچ نیازی به مذاکره با آمریکا وجود ندارد، چراکه جزئیات برجام پیش‌تر مشخص شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان در گفت وگو با شبکه سی.ان.ان درباره روند مذاکرات هسته ای در وین، آن را مثبت توصیف کرد و گفت: گروه ۱+۴ اقدامات مثبتی را در مذاکرات وین در پیش گرفته اند و این مذاکرات نشان داد که پیشرفت ممکن است. روند مثبتی که گروه ۱+۴ در مذاکرات وین به وجود آورده، در صورتی قابل حفظ است که آمریکا ثابت کند، آماده اجرای تعهداتش طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شواری امنیت سازمان ملل است.

 

خطیب زاده در ادامه با بیان اینکه برخی افراد در دولت بایدن هنوز به تحریم های وضع شده در زمان ریاست جمهوری ترامپ متعهد هستند، اظهار داشت: از نظر من رئیس جمهور بایدن باید یک تصمیم سیاسی بگیرد؛ آیا او می خواهد به خاطر سیاست های شکست خورده دوران ترامپ توافق هسته ای را به خطر بیندازد یا اینکه قصد دارد از این سیاست شکست خورده فاصله بگیرد؟

 

وی در پاسخ به این سوال که ایران از توافق هسته ای چه می خواهد؟ تصیح کرد: ایران همواره مواضع روشنی درخصوص برجام داشته است. برای رسیدن به این توافق مذاکراتی جدی صورت گرفت و پس از امضای برجام، ما کاملا به آن پایبند بودیم. از آن زمان ما به وضوح اعلام کرده ایم که تمام طرف ها باید به تعهداتشان پایبند باشند زیرا ایران حتی تا یک سال پس از خروج یک جانبه واشنگتن از برجام به توافق عمل کرده است.

 

سخنگوی وزارت امورخارجه ایران افزود: اکنون نیز ما به روشنی گفته ایم که تمامی تحریم هایی که به صورت غیرقانوین علیه ایران وضع شده، مجددا اعمال شده و دوباره برچسب گذاری شده باید به طور یکجا لغو شود و ایران نیز می بایست لغو تحریم ها را راستی آزمایی کند. این موضع صریح و دقیق ایران است که نه تنها منطقی بوده، بلکه مسیر قابل اجرای آمریکا برای بازگشت به برجام و پایبندی کامل به آن است.

 

خطیب زاده همچنین گفت: آمریکا کسی بود که توافق را نقض کرد و اکنون باید مشکل را حل کند. آنها خود می دانند که برای رفع مسئله چه کاری باید انجام دهند. برای ایرانی ها غیرممکن است که به ویژه پس از چهار سال جنگ اقتصادی بی وقفه علیه مردم کشورمان به آمریکا اعتماد کنند. ایران به تعهداتش عمل کرد اما به یاد داشته باشید که ترامپ ابتدا تحریم ها را علیه تهران وضع کرد نه به این خاطر که ما برجام را نقض کردیم. ما هدف تحریم های غیرقانونی قرا گرفتیم. بنابراین، بستگی به آمریکا دارد که به همگان نشان دهد قصد بازگرداندن مسیری را دارد که دونالد ترامپ آغاز کرد.

 

وی بیان کرد: ایران مسیر حفظ برجام را هموار کرده است. از این رو، ما معتقدیم که ابتدا آمریکا باید تمام تحریم های وضع شده را به صورت قابل راستی آزمایی لغو کند. سپس ما آماده ایم که اقدامات (هسته ای) جبرانی خود را متوقف کنیم و انها را به عقب بازگردانیم.

 

خطیب زاده در پاسخ به این سوال که آیا مذاکرات وین به گفت وگوهای مستقیم میان تهران و واشنگتن منجر خواهد شد؟ خاطر نشان کرد: هیچ نیازی به مذاکره جدید (با آمریکا) وجود ندارد زیرا تمامی جزئیات برجام یک بار پیش از این مذاکره شده است. آنچه ما اکنون در کمیسیون مشترک انجام می دهیم، تهیه فهرست کامل تحریم هایی است که آمریکا باید لغو کند. ۱+۴ نیز کانال هایی برای گفت وگو با آمریکا و اطلاع از تفکرشان دارد. آمریکا باید به نقطه ای برسد که ما بتوانیم اجرای توافق توسط آنها را راستی آزمایی کنیم.

 

وی ادامه داد: اینکه ایران و آمریکا بتوانند دوباره با یکدیگر مذاکره کنند به این بستگی دارد که آیا واشنگتن به توافق و میز مذاکرات برجام که همه بر سر آن حاضر هستند، بازمی گردد. آن زمان گفت وگوها ادامه خواهد داشت اما تا آن موقع، هیچ گفت‌وگو یا مذاکره مستقیم یا غیرمستقیمی میان دو طرف وجود نخواهد داشت.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا ایران حاضر به گفت وگو درباره مسائل موشکی و منطقه‌ای و رفع تحریم های مرتبط با آنها است؟ تاکید کرد: تمامی تحریم ها باید لغو شود. همه می دانند که چهار سال ریاست جمهوری ترامپ روی تخریب برجام متمرکز بود و بیشتر این تحریم ها به برجام مرتبط است. بر هیچ کس پوشیده نیست که مقامات دولت ترامپ به وضوع اعلام می کردند که می خواهند، بازگشت به برجام را غیرممکن یا بسیار دشوار کنند. بنابراین، ما تاکید داریم هر تحریمی که در دوران ترامپ وضع شده است باید برداشته شود. همه چیز باید به شرایط سال ۲۰۱۷ بازگردد.

 

وی افزود: همچنین درباره موضوعاتی که مطرح کردید باید بگویم که هیچ کشوری در کره زمین حاضر نیست بر سر مسائل موضوعات مربوط به امنیت ملی مصالحه کند و برنامه موشکی ما یک مسئله دفاعی است و هیچ‌کس حاضر نیست درباره آن گفت‌وگو کند. اگر همسایگان ما حاضرند درباره میلیون ها دلار تسلیحاتی که آمریکا به منطقه ما ریخته است، اگر آمریکایی ها آماده اند تا این رویه را متوقف کنند، اگر سایر طرف ها آماده هستند تا درباره این موضوعات صحبت کنند که آن نیز در طول زمان مشخص خواهد شد. ما منتظر می‌مانیم تا ببینیم چه می‌شود.

 

خطیب زاده همچنین گفت: درباره موضوعات منطقه ای نیز اختلافات زیادی میان ما و آمریکا وجود دارد. ما همواره گفته ایم که آمریکا و رژیم اسرائیل به صورت شانه به شانه دلیل اصلی و ریشه مشکلات منطقه هستند. اگر تجاوزات آمریکا به منطقه، حمله به عراق و افغانستان وجود نداشت، شاهد چنین جنگ دائمی و بی‌پایانی در منطقه مان نبودیم. تنها موضوعی که تهران و واشنگتن بر سر حل آن توافق کردند، موضوع هسته ای بود اما متاسفانه آمریکا تصمیم گرفت که این موضوع را هم به یک مسئله مورد مناقشه میان دو طرف تبدیل کند.

 

وی همچنین تصریح کرد: ما امیدواریم که آمریکا به معنای واقعی به این مسئله رسیدگی کند. به نظر می آید افرادی در دولت آمریکا هستند که می خواهند برخی از تحریم ها را به عنوان اهرم فشاری علیه ایران حفظ کنند. آنها یک بار این کار را انجام دادند و اگر دوباره تکرارش کنند، باز هم شکست خواهند خورد.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->